tiistai 1. tammikuuta 2013

Mistä tiedän mikä on luonnonkosmetiikkaa?

Yksikään meikkituote ei ole saanut Joutsenmerkkiä, mutta markkinoilla on laaja valikoima luonnonkosmetiikkamerkkejä, joiden lähtökohtana on nimenomaan olla mahdollisimman haitatonta luonnolle ja käyttäjälle. Luonnonkosmetiikkaa säädellään voimassa olevan kosmetiikkalainsäädännön lisäksi erilaisilla sertifikaateilla, jotka ottavat kantaa paitsi raaka-aineisiin myös mm. niiden käsittelyyn, tuotteiden valmistusmenetelmiin, tuotantolaitoksiin, valmistuksen ekologisuuteen ja pakkausten kierrätettävyyteen. Esimerkiksi kansainvälinen NaTrue-sertifikaatti luonnon- ja luomukosmetiikalle kieltää petrokemian tuotteiden, silikoniyhdisteiden, parabeenien, keinotekoisten väri-, tuoksu ja säilöntäaineiden käytön. Luonnonkosmetiikassa ei myöskään saa käyttää geenimuunneltuja raaka-aineita. Luonnonkosmetiikalle löytyy myös muita sertifikaatteja, kuten BDIH, Ecocert ja Cosmebio.

Millaisia luonnonkosmetiikan meikit ovat?

Luonnonkosmetiikan meikkituotteet valmistetaan samoista korkealaatuisista kasviöljyista, -vahoista ja -uutteista, joita käytetään myös luonnonkosmetiikan ihonhoitotuotteissa. Väripigmentit saadaan luonnon mineraaleista. Luonnonkosmetiikkaa käyttävä kuluttaja välttyy altistumasta suurelle joukolle synteettisiä kemikaaleja. Kemikaalikuormituksen riskit pienenevät, kun käytetään tuotteita, joiden raaka-aineet ovat luonnollisia ja usein jopa osa ruokavaliotamme.

Eräs ammattitasoinen meikkisarja on Australialainen Nvey Eco, josta löytyy ihanat pohjat, luomivärit, aurinkopuuterit, huulikiillot, huulipunat, kaikki värikosmetiikka.

Pro Luonnonkosmetiikka ry:n sivuilta löydät lisää tietoa luonnonkosmetiikasta:

Pro Luonnonkosmetiikka ry

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostuitko? Jäikö jokin vaivaamaan? Kirjoita kommenttisi tähän.