perjantai 25. tammikuuta 2013

Raparperiä päähän!


Kenties potku tähän ekokampaajuuteen oli niissä lukuisissa lehtijutuissa, missä kerrottiin vakavista allergisista reaktioista hiusväreihin. Kenties sen potkun sain jo kersana, kun isän perässä kuljin pitkin metsiä sieniä keräilessäni. Tai ehkä siskoni, joka-tuntee-kaikki-kasvit, tönäisi minua omalla innostuksellaan. Tiedä häntä, mutta nyt on innostus mahtava. Edessäni avautuu aivan uusi maailma, jonka ovi on jo raollaan


Sain eilen laatikollisen hennavärejä ja kuivattuja yrttejä sekä kasveja, enkä malttanut olla kokeilematta minkälaisen värin niillä saisin aikaan omaan päähäni.

Aloitin aamuni keittämällä kehäkukkaa, kamomillaa, raparperinjuurta, krappia ja kaikkea muuta, mitä laatikosta löytyi. Parin tunnin päästä lisäsin keitokseni hennaseoksen ja luomusitruunan kanssa päähäni ja tällainen siitä tuli. Paras punainen väri, mikä minulla koskaan on ollut.

Toki kasviväreillä saa muutakin kuin punaista väriä hiuksiin. Jopa kaunista kiiltävää mustaa, pähkinän ruskeaa, kullanvaaleaa ym. Vaalentaa näillä väreillä ei voi, mutta kun kikat tietää, niin väriä voi kirkastaa.

Oma pää paras pää, ainakin kokeiluun :)


Ennen/jälkeen. Ja tämä väri PYSYY!! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostuitko? Jäikö jokin vaivaamaan? Kirjoita kommenttisi tähän.