perjantai 22. helmikuuta 2013

Väriä hiuksiin iloa elämään, turvallinen vaihtoehto kemiallisille hiusväreille.

Liian moni ihminen on saanut voimakkaan allergisen reaktion hiusväreistä. Liian vähän kuluttajille kerrotaan värien sisältämän PPD:n aiheuttamista ärsytyksistä ja yliherkkyyksistä. (Lue lisää) 
Hiuksia alettiin toden teolla värjätä vasta -80 luvulla, niinpä hiuksien kemiallinen värjäys on suhteellisen uusi asia ja siksi sen aiheuttamista haitoista ei vielä ole todistettua tutkimustietoa. Silti niin moni asiakas ei enää voi värjätä hiuksiaan ja niin moni kampaaja on joutunut jättämään rakastamansa ammatin (Kampaajat sairastuvat moniin syöpiin todennäköisemmin kuin muu väestö keskimäärin) 

Onneksi on kasvivärit!

Ihana uusi maailma, joka on saanut minut täysin valtaansa. Keittelen päivittäin erilaisia väriliemiä ja testailen minkälaisia värejä niillä saa aikaan. Kasvivärin suurin ero kemialliseen väriin on sen mahtava ilmeikkyys ja elävyys. Kasviväri ei tunkeudu hiuksen sisään muuttamaan hiuksen luonnollista koostumusta vaan se kiinnittyy hiuksen uloimpiin kerroksiin suojaavalla ja vahvistavalla kerroksella, antaen hiukselle aivan uskomattoman kiillon! Lisäksi kasviväri hoitaa hiuksia, koska siihen sekoitetaan tarpeen mukaan hoitavia yrttejä ja öljyjä. Kasviväri on erittäin turvallinen tapa värjätä hiuksia, joka sopii myös odottaville äideille sekä imetyksen aikana! 

Kasvivärin pohjana on luonnon hennaa, cassiaa tai indigoa ja siihen lisätään erilaisia yrttejä sekä kasveja, kuten kehäkukkaa, saksanpähkinää raparperinjuurta. Kasvivärit sekoitetaan jokaiselle yksilöllisesti. Värjäystulos on aina jokaisella erilainen, riippuen hiuslaadusta sekä hiusten pohjaväristä.Kasvivärillä ei tehdä värikypärää!

"Kuvassa vasemmalla on vanha kemiallinen väri latvassa ja tyvellä pitkä juurikasvu. Tyttö sai haluamansa kauniin kiiltävän kastanjanhehkuisen värin koko päähän!"
Kasvivärillä ei voi vaalentaa, mutta omaa sävyä pystytään kirkastamaan. Kasvivärillä voidaan myös tummentaa ja tehdä vaikka mustan sävyn. Paras lopputulos kuitenkin saadaan, kun ei sanottavasti muuteta hiusten tummuusasteita, vaan käytetään niitä hyödyksi. Jos hiuksissa on joukossa harmaita hiuksia, hiuksiin saadaan todella kaunis ”välke” käyttämällä harmaat hiukset hyväksi esimerkiksi kullan hohtoisella sävyllä. Kasviväri on kestoväri, mutta se kuluu kuitenkin tasaisemmin pois hiuksista kuin kemiallinen kestoväri. Värjäysten väli voi siis olla pidempi, juurikasvu ei heti haittaa. Mutta, koska kasvivärit ovat aitoa luonnontuotetta, niillä voi värjätä useastikin, jolloin väri syvenee.


Oma värini oli todella haalistunut ja halusin punaisen hehkun, kuitenkin niin että hiusteni luonnolliset tummuuserot näkyvät ja tekevät väristä ihanan elävän.


Miten siirrytään kasvivärjäykseen?


Ennen onnistunutta kasviväriä hiukset pitää syväpuhdistaa kaikista kemikaaleista ja synteettisten värien jäämistä.

Olet mahdollisesti vuosia täyttänyt hiusta (valitettavasti myös kehoa) erilaisilla kemikaaleilla joita on kulkeutunut shampoon, hoitoaineen, muotoilutuotteiden ja hiusvärien mukana hiukseen.

Koska kasviväri kiinnittyy hiuksen pintaan, pitää hius puhdistaa. Samoin, emmehän halua, että kemikaalit jäävät kauniin kasvivärin alle.

Ekokampaajalla puhdistus tapahtuu joko savella tai merilevällä, joista löydät tietoa täältä.

Kasviväri ”kypsyy” parin ensimmäisien neljän päivän ajan, joten lopullinen tulos on nähtävissä vasta hetken kuluttua. Sävy tummuu ja vahvistuu. Kasvivärjääminen on prosessi joka vaatii hieman enemmän pitkäjänteisyyttä ja pilkettä kuin kemiallinen värjäys, mutta uskon että kärsivällisyys tässä asiassa palkitaan ja tulet saamaan kauniit, tuuheat elinvoimaiset hiukset!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostuitko? Jäikö jokin vaivaamaan? Kirjoita kommenttisi tähän.