keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Kotileipomon näkkileipää – tätä en olis uskonut!

Tein tänään näkkileipää. 

Niinpä, en usko itsekkään. Oikeesti (vihaan tuota sanaa, mutta tähän se sopii) siis oikeesti, minä tein näkkileipää. Ja millaista näkkileipää! Ihan maailman parasta.

Olen joskus jollain "ilmaisella lounaalla" saanut hyvää ”itse tehtyä” näkkileipää ja sen makunautinnon innoittamana ostanut aivan sairaan kallista samannäköistä, mutta, no ei nyt ihan saman makuista; vanikkaa.

Tämä ohje ei todellakaan ole omani. Ihan K-kaupan ruokalehdestä löysin, mutta suosittelen. Sopii tällaisille kädettömille terveellistä ja turvallista ruokaa rakastaville herkkusuille, jotka eivät tykkää suklaasta. Suklaa sinänsä ei liity tähän yhtään mitenkään, mutta en siis himoitse makeaa. Tästä suklaajutusta voisi kirjoittaa oman juttunsa, siispä asiaan…

...niin, ja tärkein meinas unohtua, taatusti lisäaineetonta :D

Nälkälänmäen parempi Näkkäri

2 dl luomukaurahiutaleita
1 dl luomuruisjauhoja
1 dl kokonaisia pellavasiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
¾ dl seessaminsiemeniä
½ tl suolaa (minä laitoin 1 tl yrttisuolaa)
3 ½ dl haaleaa vettä
rypsiöljyä

Ja tällä mennään...

  1. Kiehauta kaurahiutaleet nopeasti pienessä määrässä vettä ja valuta siivilässä
  2. Sekoita loput kuiva-aineet keskenään. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja haalea vesi. Anna turvota 10 min. Taikina saa siis olla juoksevaa
  3. Voitele kaksi leivinpaperia rypsiöljyllä ja pane ne omalle pelleilleen. levitä taikina tasaisesti (mä käytin lastaa) (niin ja ohuesti, about 1mm.) kummallekin pellille.
  4. Paistellaan sit ensteks 20 min 180 asteessa ala ja keskitasolla. juups, siis molemmat pellit samaan aikaan uuniin ja sit vaihdetaan pellien paikkaa. 
  5. Kun otat pellit pois uunista ni täs välis voit tehdä taikinapyörällä nätit viirut levyihin, mistä sitä on sit kiva taitella näkkäripalaset. ei ole pakollista, mutta esteettisesti välttämätöntä. (Ei niistä kyl muuten noin kauniita tule ku minä tein:)
  6. Sit levyt takas uuniin eri järjestyksessä, eli toine vaihteeks päälle ja toine alle :D ja 20 min. 

Nää täytyy jäähdyttää hyvin. Kuivassa ilmavassa paikassa, vaiks tarjottimella jääkaapi päällä.

Sit parasta päälle elikkä voita, jami jami.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostuitko? Jäikö jokin vaivaamaan? Kirjoita kommenttisi tähän.