torstai 14. maaliskuuta 2013

Mikä ihmeen ekokampaaja?

Yleensä kun mainitsen sanan ekokampaaja, kohtaan kysyviä katseita; siis mikä? Toivottavasti tämä bloggaukseni hieman selventää mistä on kysymys. Muista toki, että jokainen ekokampaaja toimii omalla tavallaan ja valitsemillaan aineilla. Tämä teksti kertoo siitä, mitä pelkästään luonnontuotteita käyttävä ekokampaaja tekee.

"Ekokampaajalle on tärkeää kunnioitus luontoa ja ihmistä kohtaan, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Ihminen huomioidaan kokonaisvaltaisesti, hoitaen hiuksia, mieltä ja kehoa. Ekokampaaja on rehellinen kaikkia sidosryhmiä kohtaan ja hänen työskentelytavat ovat ensisijaisesti turvalliset sekä asiakasta että itseään kohtaan".

Ekokampaamon tunnistaa heti, kun astuu sisään liikkeeseen. Siellä ei haise voimakkaat kemikaalit, siellä tuoksuu yrtit ja eteeriset öljyt, sillä ekokampaaja ei käytä työssään voimakkaita kemikaaleja. 
Ekokampaamossa tuoksuu kamomilla, salvia ja rosmariini… Henna tuo ominaisensa maanläheisen tuoksun ja oman vivahteensa tuovat muut yrtit ja eteeriset öljyt joita käytetään hoidoissa.

Ekokampaaja tarjoaa sinulle vaihtoehdon hoitaa hiuksiasi ilman synteettisiä, voimakkaita ja mahdollisesti allergisoivia aineita. Useimmiten ekokampaaja ei tee lainkaan esimerkiksi permanentteja, koska sellaista permanenttiainetta ei vielä ole kehitetty, joka olisi luonnonmukainen ja turvallinen.

Ekokampaaja ei värjää hiuksia voimakkailla synteettisillä väreillä. Myöskään voimakkaita blondauksia ei tehdä, mutta kauniita kultaisia, punaisia, ruskeita jopa mustia hiuksia kylläkin. Ja minkälaisia! Kasviväreillä saadaan aikaan erittäin kauniita, eläviä, säihkyviä ja luonnollisia värejä. 

Ekokampaamossa hoidetaan hiusten ja päänahan lisäksi koko kehoa ja mieltä. Vaikka sinulla ei olisi mitään suurempaa ongelmaa hiustesi tai päänahan suhteen, voit mennä ekokampaamoon hemmoteltavaksi ja vaikka puhdistushoitoon. Ekokampaaja tekee sinulle rentouttavan ja energisoivan intialaisen päähieronnan, jonka jälkeen voit saada merilevällä tai savella ja kaalilla tehtävän syväpuhdistushoidon. Lue lisää täältä 

Hieronnan, puhdistushoidon ja kasvivärjäyksen jälkeen kaiken kruunaa energialeikkaus. Täydellisen puhdaslinjainen hiustenleikkaus, jossa kuunnellaan hiusten omaa tahtoa asettua. 

Ekokampaaja on kampaamoalan ammattilainen, joka on erikoistunut hoitamaan hiuksia, päänahkaa ja koko ihmistä ainoastaan luonnon omilla aineilla, kuten öljyillä, yrteillä, kasveilla, savella ja merilevällä. Kuka vain ei voi alkaa kutsua itseään ekokampaajaksi. Tällä hetkellä suomessa ekokampaajia koulutetaan Yrkesinstitutet Prakticumissa, Helsingissä.
Ekokampaajia on tällä hetkellä suomessa vähän toista sataa ja useimmat ekokampaamot löytyvät Suomen Ekoyrittäjien sivuilta. 

Ekokampaaja yleensä:

  • Ekokampaajat käyttävät työssään tuotteita ja raaka-aineita, joiden tuotekehityksestä, valmistuksesta ja käytöstä ei ole haittaa ihmiselle eikä luonnolle
  • Kosmetiikan käytössä huomioidaan luonto, sekä asiakkaan ja kampaajan oma terveys
  • Hiusten värjäykset tehdään ainoastaan luonnosta saatavilla aineilla. 
  • Hiusten hoidot tehdään aidoilla luonnon tuotteilla
  • Ekokampaaja hoitaa ja käsittelee hiuksia kunnioittaen luontoa ja ihmistä, kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. 
  • Liiketyössä ei käytetä ihmiselle ja luonnolle haitallisia kemikaaleja sisältäviä hiustenhoitotuotteita.
  • Ekokampaamossa otetaan huomioon yrityksen toiminnan vaikutukset ympäristöön, sekä kiinnitetään huomiota tuotteiden turvallisuuteen ja ympäristövaikutuksiin.
  • Uuden ostamisen sijaan hyödynnetään käytettyä.  
  • Kaikki kampaamotyössä syntyvä jäte lajitellaan ja kierrätetään asianmukaisesti. Kampaamon pyyhkeet ym. pestään ekologisesti. Siivoustuotteet ovat ekologisia. Vettä valutellaan säästeliäästi, tuotteet ja tarvikkeet käytetään loppuun asti, sähkö on vihreää ja kahvi/tee on reilua!

Kuulostaako ihanalta! Niin minustakin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostuitko? Jäikö jokin vaivaamaan? Kirjoita kommenttisi tähän.