perjantai 26. huhtikuuta 2013

Lähde mukaan ekomatkalle!

Koska oman ekologisen hiushoitolani avajaispäivä alkaa häämöttää, ajattelin kirjoittaa hiukan siitä, mikä on ekologinen hiushoitola ja mitä voit tehdä ennen kun tulet hoitoihin. Tästä bloggauksesta löydät paljon tietoa kaikista hoidoista, joita Sinulle voidaan tehdä.

Miten sitten siirtyä ekologisempaan ja turvallisempaan hiustenhoitoon?

Kun hiuksia aletaan hoitaa ekologisesti, on tärkeää päästä pikku hiljaa eroon synteettisistä hiustenhoitotuotteista. Voit aloittaa kotona, siirtymällä kotihoitotuotteissa ekologisiin vaihtoehtoihin. Synteettisissä tuotteissa on paljon kemikaaleja, jotka tarttuvat hiukseen ja päänahkaan. Jopa jotkut kemikaalit imeytyvät verenkierron kautta kehoomme.

Käytä loppuun vanhat tuotteet.

Katso pullon kyljestä mitä tuote sisältää, Jos shampoopullon tuoteluettelossa on mainittu PEG/PGA tai EDTA tai Sodium Laureth Sulfate, Parafin, Paraben, mineral oil…, niin on syytä olettaa, että tuote ei ole luontaiskosmetiikkaa. Voit tietty käyttää tuotteen loppuun, tai lahjoita se pois, Ei ole ekologista kaataa kalliita tuotteita viemäriin, tai heittää roskiin. Osta aina loppuneen tilalle ekologinen vaihtoehto. Täältä lisää apua etsintään. 

Kysy neuvoa

Jos haluat löytää itsellesi sopivat tuotteet, hyviä neuvoja saat ekokampaajalta. Ekokampaaja on koulutettu kampaaja, hän on erikoiskoulutuksessaan perehtynyt luontaiskosmetiikan ja synteettisen kosmetiikan eroihin. Hän osaa neuvoa sinua sinun hiuksillesi sopivien ja luonnonmukaisten tuotteiden löytämisessä. Ekokampaamoissa yleensä myydään sertifioituja tuotteita, mutta niitä löytyy myös luontaistuotemyymälöistä, joistain kampaamoista ja jopa päivittäistavaraliikkeistä. Ei ole tärkeää se, mistä tuotteesi ostat, vaan se että ostat juuri sinulle ja hiuksillesi oikean tuotteen, joka ei sisällä haitallisia, synteettisiä kemikaaleja.

Älä usko viherpesua!

Moni tuotesarja mainostaa itseään turvallisena luomutuotteena, mutta se ei aina pidä paikkansa. Isot kosmetiikkayritykset ovat ymmärtäneet, että ekologisten tuotteiden kysyntä on kasvanut huimaa vauhtia. Usein näkee, että shampoossa sanotaan: Elinvoimaa lapin lakasta tai jojobaöljyllä silkkiset hiukset. Näitä luonnon hoitavia aineita on kuitenkin tuotteessa mahdollisesti vain 0,001% ja muu on tuttua halpaa ja haitallista synteettistä raaka-ainetta. Luota sertifikaatteihin. 

Ota yhteyttä ekokampaajaan.

Kun varaat ajan ekokampaamoon, sinulle tehdään tarkka analyysi hiustesi kunnosta ja tarpeista. Jos olet käyttänyt synteettistä kosmetiikkaa, sinulle yleensä aloitetaan hoidot tekemällä syväpuhdistuksia joko savella tai merilevällä, jotta hiukseen kiinnittyneet kemikaalit saadaan pois. Kemikaalit haittaavat hiustesi paranemista ja jos sinulle tehdään vaikkapa kasviväri, niin se ei onnistu parhaalla mahdollisella tavalla ilman puhdistusta. Kasviväri tarttuu hiuksen pintaan, hiukseen kiinnittyneet kemikaalit vaikeuttavat kasvivärin kiinnittymistä sekä värin hiuksessa pysyvyyttä. Emme myöskään halua jättää haitallisia kemikaaleja kasvivärin alle, koska kasvivärin alta niitä on vaikea enää puhdistaa. Joskus kuitenkin käy niin, että esimerkiksi silikonia on paljon ja se on kiinnittynyt sementin tavoin hiukseen, silloin ei auta kuin sakset.

Yleensä ensimmäinen hoito ekokampaajalla on puhdistushoito

Ekokampaajan syväpuhdistavilla hoidoilla saadaan irrotettua hiukseen, päänahkaan ja koko kehoon kiinnittyneitä raskasmetalleja, tuotteiden kosmetiikkajäämiä ja muita epäpuhtauksia. Lisäksi hiuksia voidaan hoitaa luonnonmukaisilla hoidoilla perustuen öljyihin ja yrtteihin sekä vaikkapa jugurttiin ja kananmunaan. Täällä vinkkejä luomuhoitoihin kotona 

Lisäksi moni kokee jo ensimmäisellä kerralla intialaisen päähieronnan rentouttavan ja energisoivan vaikutuksen. Hieronta ja hoidot yhdessä saavat ihmeitä aikaan verenkierrolle, lymfalle ja hiusten hyvinvoinnille! Hoidot rentouttavat ja samalla tuottavat energisen olon.

Väriä elämään!

Jos olet värjännyt hiuksiasi synteettisillä väreillä, sinun ei tarvitse luopua väreistä. Päinvastoin, kasviväreillä saadaan sinulle erittäin luonnollisia, terveitä ja kiiltäviä värejä aikaiseksi. Ja väriskaala on laaja, vaaleaa hiekkaa, puhtaan ruskeaa, mustaa, kirkkaan punaista. Jokaiselle sekoitetaan oma väri kasviväreistä, yrteistä ja kasveista. Ja jokaisen väri on taatusti yksilöllinen, koska hiusten oma tummuusaste ja sävy vaikuttavat lopputulokseen. Kasviväreillä ei muuteta hiuksen omaa pigmenttiä vaan kasviväri jää hiuksen pintaa ja kaikki mitä on alla, vaikuttaa värin lopputulokseen. Ero kasvivärillä ja synteettisellä värillä on se, että kasviväri on turvallinen, sitä voivat käyttää myös raskaana olevat ja imettävät äidit sekä alle 16 -vuotiaat, joiden hiuksia ei suositella värjättäväksi perinteisillä kemiallisilla väreillä. Täällä kirjoittelin kasviväreistä

Leikkaamalla energisemmät hiukset

Toki ekokampaaja on ammattilainen leikkaamaan sinulle aivan minkä hiusmallin vain, mutta suosittelen, että kokeilet joskus energialeikkausta. Se on prosessina erittäin rentouttava ja lopputulos on jotain muuta, mihin olet tottunut. Täällä pureuduin energialeikkauksen tuntoihin.

Hitaasti hyvää tulee – hitaasti ja varmasti kauniit hiukset

Ekokampaajalla ei hoppuilla. Hoitoihin varataan aikaa, saat hyvää oloa kiireettömällä hieronnalla ja rauhallisella ilmapiirillä. Ekokampaamossa et kuule räppiä ja räminää. Kampaajasi ei vuodata sinulle syvimpiä surujaan. Ekokampaamossa sinä olet tärkein. Sinun kokonaisvaltainen hyvinvointisi on kaikista tärkein asia. Saat rauhoittua, sinua hoidetaan, saat tuntea juuri niitä tunteita, kuin sillä hetkellä on tarpeen. Hiuksiasi hoidetaan hellävaraisesti, energiahieronnalla saat hyvää oloa kehoosi, kaunis väri piristää, kuppi yrttiteetä ja ihanat tuoksut saavat aivosikin nauttimaan.

Hitaasti kohti päämäärää. Jos olet vuosikausia kerännyt kemikaaleja hiuksiisi, ne eivät sieltä yhdellä hoidolla lähde. Usein käy niin, että vain leikkaamalla saadaan loputkin jämähtäneet silikonit poistettua. Ja kun hiukset ovat lopulta päässeet ”juurilleen” huomaat, että sinulla on aivan erilaatuiset hiukset kuin kuvittelit. Hiukset ovat vahvat, kiiltävät ja taipuisatkin. Ekokampaajan käsittelyssä hiuksesi saavat toteuttaa omaa luontoaan ja kun hiusten halua elää terveinä on kuunneltu, ne kiittävät kiiltävästi!

Tervetuloa ekologiseen hiushoitolaan ekolettiin, mutta malta vielä heti, avataan kesäkuun alussa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostuitko? Jäikö jokin vaivaamaan? Kirjoita kommenttisi tähän.