perjantai 26. heinäkuuta 2013

Aito kasviväri sopii myös nuorille.

Synteettisiä hiusvärejä ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille

Lähes kaikissa hiusvärien pakkausmerkinnöissä on varoitus: "Tätä tuotetta ei ole tarkoitettu alle 16-vuotiaille". Varoitus perustuu lainsäädäntöön ja sen taustalla on huoli kuluttajien herkistymisestä hiusväreille. Kampaajille on myös annettu suositus, että alle 16 -vuotiaiden hiuksia ei saisi värjätä.
(Teknokemia.fi)

Varoituksen tarkoitus on suojella kuluttajia. Hiusväreissä on käytetty voimakkaita kemikaaleja, joita vastaan voi syntyä voimakas allergiareaktio pitkän ajan ja useiden altistusten jälkeenkin. Ei ole syytä altistaa nuoria voimakkaille kemikaaleille liian nuoresta iästä lähtien.

Voimakkain allergiaa aiheuttava aine hiusvärissä on Parafenyleenidiamiini, PPD tai sen johdannaiset.
PPD voi aiheuttaa viivästynyttä kosketusallergiaa, joka oireilee yleensä punoittavana ja kutisevana ihottumana pään ja niskan alueella. Myös voimakasta kasvojen alueen turvotusta voi esiintyä. Oireet tulevat yleensä hieman viiveellä värjäyksestä.

Myös kulmakarvojen ja ripsien värjääminen aineilla, jotka sisältävät PPD:tä, voi aiheuttaa samanlaisen reaktion. Noin 80 % hiusväreistä sisältää PPD:tä tai sen johdannaisia. Kun henkilö on allergisoitunut PPD:lle, ei hiusten värjäys ole enää suositeltavaa.

Tässä kauniissa punaruskeassa
nuoren värissä on käytetty
kiinanruusua, santelia, aroniaa
sekä kirkasta hennaa

Kasvivärit eivät sisällä voimakkaita kemikaaleja


Kasvivärien tärkeimmät värjäävät aineet ovat henna, katam, indigo ja cassia. Värien taittamiseksi keitetään ”liemi” johon käytetään mm. raparperinjuurta, rosmariinia, nokkosta, kiinanruusua ja avokadonsiementä ja paljon muita kasveja ja yrttejä. Kasviväri on siis täysin luonnontuote. Kasviväri sopii nuorille ja jo kemiallisille väreille herkistyneille. Täysin allergiavapaa se ei ole, sillä voihan joku olla yliherkkä jollekin kasville. Yleensä vaihtoehtoja yrteiksi on paljon, joten väriä kyllä löytyy kaikille. Mikä parasta kasviväri sopii myös raskauden aikana ja imettäville äideille!

Kasviväreilläkin saa aikaan todella pysyvän tuloksen ja niillä voi peittää jopa harmaita hiuksia. Rankka vaalennus ei kasviväreillä onnistu, eikä ensimmäisellä kerralla vaaleasta mustaksikaan. Myöskään kylmiä sävyjä ei kasviväreillä saa aikaan. Lopputuloksena onkin luonnollinen väri joka on mielestäni se tärkein asia.

Jos vaaleahiuksinen haluaa vaaleammaksi, se onnistuu puhdistushoidoilla, johon lisätään kirkastavia yrttejä mutta mitään supervaalennusta ei sentään saa aikaiseksi, vaikka melkoiset voimat niissä piileekin :). Sama resepti saa tunkkaisen harmaankin hurmaavaksi kirkkaaksi harmaaksi!

Täältä voit lukea lisää kasviväreistä!

Luonnollista kauneutta kasviväreillä!


3 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Hei, voiko kasviväreillä värjätä kulmakarvoja vai onko siitä jotain haittaa?

    VastaaPoista
  3. Moikka. Periaatteessa voi, mutta käytännössä ei. Kasviväri tarvitsee pitkän vaikutusajan ja jos halutaan tummaa, niin värjäys tehdään ensin hennalla punaiseksi ja siihen päälle indigoa. Vaikutusaika melkeimpä kaksi tuntia. Eli ei onnistu :(

    VastaaPoista

Kiinnostuitko? Jäikö jokin vaivaamaan? Kirjoita kommenttisi tähän.