maanantai 8. heinäkuuta 2013

Ekologisen hiushoitolan ja perinteisen kampaamon ero

Ero on suuri!

Uteliaisuus ekologisia hiushoitoloita kohtaan on räjähdysmäisesti kasvanut ja yleensä syy siihen on, että halutaan hoitaa hiuksia ja koko kehoa ilman synteettisiä ja kehoon kertyviä kemikaaleja. 
Ekologinen hiushoitola ei ole kampaamo, sanan varsinaisessa merkityksessä. On paljon palveluita, mitä tehdään kampaamossa, mutta ei ekologisessa hoitolassa ja taas kampaamosta et saa vastaavia palveluita kuin ekologisesta hoitolasta. Suurin ero on se, että ekologisessa hoitolassa KAIKKI käytettävät tuotteet ovat joko suoraan luonnosta tai sertifioitua luontaiskosmetiikkaa.
(Ekoletti on puhtaasti ekologinen hiushoitola, mutta on olemassa myös ekokampaamoita, joissa käytetään mahdollisimman vähän allergisoivia synteettisiä tuotteita)

Onko sinulla allergioita?

Ekologinen hiushoitola ei tarkoita sitä, että kaikki ihmiset voivat turvallisesti, ilman allergiavaaraa käyttää sen palveluita. Jotkut ihmiset ovat allergisia esimerkiksi kasveille ja tuoksuille. Se ei ole este ekohoitolan palveluihin, mutta mahdolliset allergiat pitää aina ensimmäisenä kartoittaa ja hoidoissa vältetään allergisoivien kasvien käyttöä.
Kun menet ensimmäistä kertaa ekologiseen hoitolaan, sinulta kysytään jo aikaa varatessasi mahdollisista allergioista ja yliherkkyyksistä. Yleensä ensimmäisellä kerralla tehdään päänahan ja hiusten kunnon analyysi ja kysellään lisää terveytesi tilasta ja tavoista hoitaa hiuksiasi. Ekologisessa hoitolassa ei hoideta pelkästään hiuksia ja päänahkaa, vaan tie kauniisiin hiuksiin vie kehon kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kautta.

Miten tutustua ekologiseen hoitolaan?

Hyvä tapa alkaa tutustuminen hoitoihin on varata aika esimerkiksi hiustenleikkaukseen tai hiusten energialeikkaukseen hierontoineen ja vaikkapa puhdistavaan savi- tai merilevähoitoon.
Hiusten värjäys ekologisessa hoitolassa tehdään ainoastaan kasveilla, yrteillä ym. sekä hennalla, cassialla ja indigolla ja katamilla. Hiusten värjäys ei kuitenkaan ole ekologisen hiushoitolan tärkein palvelu, vaan juuri nimenomaan saada hiukset mahdollisimman hyväkuntoisiksi sekä hoitaa mahdolliset päänahan ongelmat, kuten hilse ja hiustenlähtö pois. Hiuksien värjäys pitäisi mielestäni olla mieluummin kerran pari, korkeintaan kolme kertaa vuodessa tapahtuva piristävähoito, jolla saadaan piristystä ja pientä muutosta elämään. Vaikka se on mahdollista, niin ekologisilla hiusvärjäyksillä ei ole tarkoitus muuttaa hiuksen omaa kaunista luonnollista väriä vaan korostaa ja hoitaa hiusten omaa kauneutta ja väriä. Kasviväri on myös hoito hiuksille.

Ekoletissä ei tehdä permanenttia eikä muitakaan kestokiharruspalveluita, koska vielä ei ole keksitty aineita, joilla saa hiukset kiharaan ilman voimakkaita kemikaaleja.

Täältä löydät lisää tietoa ekologisen hiushoitolan hoidoista.

Hoppu pois - hitaasti ja varmasti kauniit hiukset

Ekokampaajalla ei hoppuilla. Hoitoihin varataan aikaa, saat hyvää oloa kiireettömällä hieronnalla ja rauhallisella ilmapiirillä. Ekokampaamossa et kuule räppiä ja räminää. Kampaajasi ei vuodata sinulle syvimpiä surujaan. Ekokampaamossa sinä olet tärkein. Sinun kokonaisvaltainen hyvinvointisi on kaikista tärkein asia. Saat rauhoittua, sinua hoidetaan, saat tuntea juuri niitä tunteita, kuin sillä hetkellä on tarpeen. Hiuksiasi hoidetaan hellävaraisesti, energiahieronnalla saat hyvää oloa kehoosi, kaunis väri piristää, kuppi yrttiteetä ja ihanat tuoksut saavat aivosikin nauttimaan.

Tervetuloa ekolettiin rentoutumaan 16.7.2013 alkaen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostuitko? Jäikö jokin vaivaamaan? Kirjoita kommenttisi tähän.