keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Olenko minä siis kampaaja?


Moni tuntee minut aivan erilaisten töiden takaa ja kuulenkin usein kysyttävän olenko ihan aikuisten oikeesti kampaaja. 
No olen, vaikka haluankin mielummin sanoa että olen nykyään holistinen hiushoitaja enkä halua enää samaistua kampaajaksi sanan varsinaisessa merkityksessä. 
Oikeastaan ero on yhtä suuri kuin länsimaisella lääketieteellä ja homeopatialla:) 

Olen valmistunut kampaajan ammattiin -79.

Kampaamoliikkeitä aikanaan perustin kaikkiaan kolme, kaksi Vammalaan ja yhden Huittisiin. Yrittäjänä ja työnantajana kampaamoalalla toimin 10 vuotta. Koulutin muita kampaajia sekä tuntiopettajana ammattikulussa. 

Kilpailin aktiivisesti kuusi vuotta, parhaat sijoitukseni olivat: 
  • Hiukset-Helsinki; miesten progressiivinen leikkaus ja kampaus 1. sija 
  • Tampere Hair Open; miesten muodikkaat hiukset 1. sija 
  • lukuisia muita palkintosijoja. 
Toimin myös tuomarina alan kilpailuissa.

Rakastin ammattiani, mutta allergisoiduin erittäin voimakkaasti kampaamokemikaaleille ja jouduin lopettamaan työni vuonna 1993. Kampaamokemikaalit aiheuttivat myös sen, että olin allerginen lähes kaikelle, siitepölyille, ruoka-aineille, eläimille jne. Sairastuin myös astmaan. Pikku hiljaa kaikki allergiani ovat poistuneet, astmastakaan ei ole jäljellä kuin piippu.

Jouduin jättämään ammattini ja uudelleen kouluttauduin. Viimeiset 10 vuotta olin yrittäjä; mainostoimisto mADlady ja sitä kautta etenin markkinointipäälliköksi kauppakeskuksiin.

Tänä syksynä tulee siis 30 vuotta siitä, kun avasin ensimmäisen yritykseni. Kaikkiaan viides yritykseni on nyt avattu.

Syksyllä 2012 kuulin ekokampaajakoulutuksesta ja ajatus, että pääsisin palaamaan intohimoni pariin, sai minut täysin valtaani. Tunnen, että tämä on jotain sellaista, jota kohti olen koko elämäni kulkenut! Haluan tehdä kauniita, luonnollisia, hyvinvoivia hiuksia ainoastaan luonnon antimilla. Hoidan hiuksia jääkaapin antimilla ja keittelen hiusvärit kasveista ja yrteistä. Olen kiinnostunut kasveista ja niiden vaikutuksesta hiuksiin ja ihmisen kokonaisvaltaiseen hoitoon. 
Olen oikea Liemi Iita! 

Kuulostaako ihanalta! Niin minustakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostuitko? Jäikö jokin vaivaamaan? Kirjoita kommenttisi tähän.