maanantai 4. marraskuuta 2013

Kasviväri on kaunis ja luonnollinen!

Väriä hiuksiin iloa elämään. Kasviväri on turvallinen vaihtoehto synteettisille hiusväreille.

Haluatko siirtyä kasvivärjäykseen? Tästä kirjoituksesta löydät lyhyen esittelyn kasviväristä ja muutamia esimerkkejä, mitä väreillä saamme aikaan. Alempaa löydät linkin Anniinan tekemään hauskaan testiin, oletko valmis kasvivärjäykseen :)

Kasviväri on täysin erilainen kuin synteettinen väri.

Kasvivärjäys on prosessi ja haluttuun tulokseen voidaan tarvita useampi värjäyskerta. Jos olet käyttänyt synteettistä väriä ja hiuksesi ovat ”läpivärjätyt” prosessi on hidas. Jos taas hiuksesi ovat luonnontilassa, niin värjäys on ”helpompaa”. Kasviväri ei tunkeudu hiuksen sisään muuttamaan hiuksen luonnollista koostumusta vaan se kiinnittyy hiuksen uloimpiin kerroksiin, joten se ei muuta myöskään mahdollista hiuksissa olevaa synteettistä väriä. Jos hiuksesi ovat raidoitetut, se ei haittaa, raidat jäävät vaaleammaksi ja näyttävät uuden värin kirkkaampana.

Kasvivärillä ei voi vaalentaa, mutta omaa sävyä pystytään kirkastamaan. Kasvivärillä voidaan myös tummentaa ja tehdä vaikka mustan sävyn. Paras lopputulos kuitenkin saadaan, kun ei sanottavasti muuteta hiusten tummuusastetta. Harmaisiin hiuksiin saadaan todella kaunis ”välke” käyttämällä harmaat hiukset hyväksi esimerkiksi kullan hohtoisella sävyllä. Kasviväri on kestoväri, mutta se kuluu kuitenkin tasaisemmin pois hiuksista kuin synteettinen kestoväri. Värjäysten väli voi siis olla pidempi, juurikasvu ei heti haittaa, koska väri on niin luonnollinen. Kasviväri pysyy hiuksissa erittäin hyvin, mutta koska kasvivärit ovat aitoa luonnontuotetta, niillä voi värjätä useastikin, jolloin väri syvenee.
Kasviväri on jokaisella eri värinen. Vaikka laitetaan aivan sama väri kahteen samanlaiseen pohjaan se on aina yksilöllinen. Ihmisen oma kemia määrää värin sävyn. Jopa joka kerta väri on hieman erilainen, vaikka laitettaisiin sama sekoitus. Jopa kuun asento vaikuttaa värin syvyyteen!

Miten siirrytään kasvivärjäykseen?

Ennen onnistunutta kasviväriä hiukset pitää syväpuhdistaa kaikista kemikaaleista ja synteettisten värien jäämistä.
Olet mahdollisesti vuosia täyttänyt hiusta (valitettavasti myös kehoa) erilaisilla kemikaaleilla joita on kulkeutunut shampoon, hoitoaineen, muotoilutuotteiden ja hiusvärien mukana hiukseen.
Koska kasviväri kiinnittyy hiuksen pintaan, pitää hius puhdistaa. Samoin, emmehän halua, että kemikaalit jäävät kauniin kasvivärin alle.

Ekokampaajalla puhdistus tapahtuu joko savella tai merilevällä, joista löydät tietoa täältä.

Kasviväri ”kypsyy” parin ensimmäisien neljän päivän ajan, joten lopullinen tulos on nähtävissä vasta hetken kuluttua. Sävy syvenee ja vahvistuu. Lisäksi, värisi muuttuu päivittäin. Mielialasi ja kehon pH-arvo vaikuttavat varsinkin punaisiin väreihin.

Kasvivärjääminen on prosessi joka vaatii hieman enemmän pitkäjänteisyyttä ja pilkettä kuin kemiallinen värjäys, mutta uskon että kärsivällisyys tässä asiassa palkitaan ja tulet saamaan kauniit, tuuheat elinvoimaiset hiukset! Lue täältä lisää kasviväristä

Oletko valmis kasviväriin. Täältä löydät Anniinan tekemän hauskan testin,

Ja sitten kuvia väreistä. Muista, että kaikki kasvivärit ovat livenä vieläkin kauniimpia ja joka valossa värin sävy muuttuu!

Tässä näet suuren muutoksen, minkä kasviväriin ja luonnonkosmetiikkaan siirtyminen saa aikaan hiuksissasi. Tämä on oma pääni ja muutos on hurja, myös sisäpuolella :)


Kasviväri hoitaa, vahvistaa ja sitoo myös kiharaa


Vaaleat hiukset saivat oranssinpunaista väriä. Raidat loistavat kultaa. Kihara omastatakaa energialeikkauksella :)Anniinan tekemänä, vaalean hiuksen kirkastus pienellä lämpimällä kullan hohteella.
Kasviväri vahvistaa. Tässä myös energialeikkauksella saatu lisää vahvuutta.
(Anniinan taidonnäyte :)Hennan vaalenaruskea sävy sai syvyyttä tummalla mahongin ruskealla.


Saharanvaalea on hento punertava kulta....


... tässä voimakkaampaa punakultaa


Punaisen eri sävyjä.


Harmaasta kultaan. Harmaat voidaan saada myös peittoon, mutta kauneimmat värit tulee, kun otetaan harmaat hyötykäyttöön.

Kiiltävää ruskeaa


Ruskeaa, jossa harmaat ovat saaneet 24 karaatin kultauksen :)


Tässä myös kultaraitoja ruskealla pohjalla.


Ruskeasta mustaan. Myös vasemmanpuoleinen oli jo kasvivärillä tehty.


Muutos vaalennetusta lämpimään punaiseen. Keskimmäinen kuva on sisävalossa ja oikealla ulkona kuvattu. Väri muuttuu valon mukaan.

Hehkuvaa kuparinpunaista

Kasviväri vahvistaa, siloittaa ja antaa mahtavan kiillon

 Ruskeaa ja kultaa

Kirkastusta ja hentoa kullansävyä


Kasviväri sopii erinomaisesti myös luonnonkiharalle hiukselle ja saa jopa kiharaa hieman asettumaanSinun värisi...

Tässä oli muutamia esimerkkejä kasvivärien mahdollisuuksista, mutta muista, jokainen väri on erilainen ja sinun kasvivärisi on juuri sinun värisesi, luonnollinen ja sinulle parhaiten sopiva!Tervetuloa luonnollisten värien maailmaan!57 kommenttia:

 1. Oli oikein hyvä teksti kasvivärjäyksestä. Kuvat olivat todella vaikuttavia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mirtsu. Näyttipä sinullakin olevan hyvä blogi :)

  VastaaPoista
 3. "Tämä viesti, kasviväreistä kiinnostuneelta, oli tullut toiseen paikkaan. KOpioin tämän tähän" Ekoletti/Arja

  Hei! Luin äsken aiemmin kirjoittamiasi blogitekstejä kasviväreistä. Kirjotit postauksessa, että kasviväreillä värjätessä väri ei mene hiusten sisään vaan jää ns ulkopuolelle. Tarkoittaako se sitä, että kasvivärit ei muuta omien hiusten luonnollista väriä? Siis sitä väriä kun antaa hiusten kasvaa värjäyksen jälkeen eli juurikasvua.
  Toisin kuin silloin kun värjää "tavallisilla" väreillä (niitä vissiin sanotaan synteettisiksi tai kemikaalisiksi väreiksi), niin eikö ne värit vaikutakkin hiusten omaan pigmenttiin, ainakin jos värjää useampaan kertaan? Ainakin monilla jotka ovat värjänneet näillä ns "tavallisilla" hiusväreillä esim 5 vuoden ajan n. 10 kertaa, juurikasvu näyttää tummanruskealta\harmaalta. Tiivistettynä, vaikuttaako kasvivärillä värjääminen hiusten omaan luonnolliseen pigmenttiin? entä synteettisillä väreillä värjääminen?
  Onhan Sante hiusvärit juuri tuollaista kasviväriä josta puhuit aiemmissa kasviväri postauksissa? Onko muuten totta että jos värjää kasvivärillä, sen päälle ei tartu muun väriset kasvivärit, vaan pitäisi antaa oman värin kasvaa ensin jolloin tarttuisi joku muu väri?
  Entäs nämä Elumene värit, onko jotain mielipidettä?
  Oho, tulipas pitkä viesti ! Vastausta odotellen :)

  VastaaPoista
 4. Vastauksia:
  - Kasviväri kiinnittyy hiuksen pintaan, ei siis muuta hiuksen omaa pigmenttiä mitenkään.Hiusten kasvaessa juurella on näkyvissä oma väri. Samoin kasvivärin alla on oma väri muuttumattomana.
  - Synteettiset värit muuttavat, yleensä vaalentavat, hiuksen omaa pigmenttiä ja väristä kiinnittyy hiuksen sisään keinotekoisia pigmenttejä, kuten PPD:tä.
  - kumpikaan väriestä ei vaikuta siihen, minkä väristä hiusta juurikasvussa, eli siinä uudessa kasvussa näkyy, ei mitä pigmenttiä hiusnysty tuottaa.
  - Sante on kasviväri. Kasiväri tosiaan jää hiuksen pintaan. Se läpäisee kyllä joitain värejä ja vaaleneekin, mutta esimerkiksi jos on laitettu musta kasviväri, sen päälle ei missään nimessä kannata vaalentaa, koska musta väri tulee indigosta ja se on sinistä. Vaalennettu musta tulee siis vaalean siniseksi!
  - Elumene on turvallinen synteettinen näri. Ainoastaan elumenen musta ja oranssi ovat terveydelle haitallisia.

  VastaaPoista
 5. Olisin erittäin kiinnostunut värjäämään hiukseni ruskeaksi hennalla/ indigolla mutta koska kärsin monista allergioista se hieman pelottaa. Miten yleistä on henna/indigo allergia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hennan ei ole todettu aiheuttavan allergiaa. Indigo on voimakkaampi kasvi ja se voi aiheuttaa lieviä oireita, mutta sekin on hyvin harvinaista. Lisäksi on mahdollista värjätä Katekulla, joka on indigon tapainen väri. Jos sinulla on tumahko oma väri, niin pelkällä hennalla saadaan lämmin ruseka väri. Hennan joukkoon käytän erilaisia muita yrttejä ja kasveja taittamaan hennan punaisuutta ruskeaan, mutta niitäkin käyttäessäni otan aina ensin selvää asiakkaan mahdolliset allergiat.
   Selvisikö, kysy vain lisää, jos jäi jotain epäselväksi:)
   Arja/Ekoletti

   Poista
  2. Kiitos tuhannesti vastauksestasi! Ehkä uskaltaudun kokeilemaan:) Olen lopettanut hiustenvärjäyksen kosmetiikka allergian takia joten hiukseni ovat juuresta omat kultaiset keskivaaleat ja latvoissa vaaleampaa. Toivoisin saavani vielä joskus sävyn kuten tällä sivulla olevassa kuvassa kiiltävää ruskeaa ja mietinkin miten vaalean hiuksen värjääminen tuohon etenisi? Pitäisikö työ tehdä asteittain?

   Poista
  3. Kasvivärillä ei saa tasaista lopputulosta. Värieroja kyllä pystyy tasoittamaan, mutta tumma ja tummemmaksi ja vaalea vaaleammaksi. jos halutaan tummentaa, niin se on pitkällinen prosessi ja jos halutaan paljon tummempaa, niin silloin täytyy tehdä kaksoisvärjäys. Toisaalta, mitä useammin väri laitetaan, sitä enemmän tulee värikerroksia ja silloin väri myös tummenee/syvenee. Minulla on silti sellainen periaate kasvivärjäyksissä, että ei paljoa edes yritetä muuttaa hiusten omaa tummuusastetta. Luonnollinen on kauniimpi:)

   Poista
 6. Tämä on ehkä tyhmä kysymys mutta voiko siitepölyille allerginen käyttää hennaa?

  VastaaPoista
 7. Olen värjännyt siitepölyallergisia, eikä mitään oireita ole tullut. Väri sekoitetaan kuumaan nesteeseen jolloin ilmeisesti siitepölyistä ei ole haittaa. Väriliemeen sekoitetaan eri kasveja, käpyjä, yrttejä ym. Näiden kanssa olisin varovainen, esimerkiksi lepän kävyssä voi olla siitepölyjäämiä, joten niitä ei pitäisi käyttää.

  VastaaPoista
 8. Heippa! Olen jo jonkunaikaa miettinyt kasviväreillä värjäyttämistä, mutta hiukseni ovat täysin blondatut, joten onko minun mahdollista aloittaa kasvivärjäystä nyt, vai pitääkö odottaa että väri kuluu ja kasvaa pois? Olen lapsena ollut punapää, ja edelleen pieni punaisen vivahde tukassa on, mutta lähinnä näyttää perus maantienharmaalta kun juurikasvua pukkaa. Minkä sävyistä minun kannattaisi siis lähteä tavoittelemaan? Ymmärrän et blondaus ei ole mahdollista, mutta jos saisin tukasta lopulta vaikka oranssin, niin pysyykö sävy miten hyvin? Oranssit ja punaiset synteettiset värit kulahtaa tosi nopeasti ja sen takia olen ollut mielummin vaalea. Ja jos punaisella värjää kasviväreillä, niin irtoaako väri esim suihkussa yhtä helposti kuin synteetinen? Eli siis suttaa kylppärin ja pyyhkeet ja tyynyliinat.

  Kiitos suuresti jos jaksat vastata!! :)

  VastaaPoista
 9. Moikka. Ensiksi muutama fakta; kasviväri on aina lämmin eli vaaleissa tarkoittaa miedoimmillaan lämmintä kultaa. kasvivärillä ei vaalenneta eikä tummenneta, niinkuin tiesitkin. Parhaat värit ovat punaisia ja jokaiselle punaisen sävy tulee erilainen eli sinun oma kemia ja hiusten pohjaväri. vaikuttaa punaisuuden sävyyn Blondattu pohja tulee yleensä kirkkaan kuparin punaiseksi, jos siis laitetaan voimakasta väriä. Nämä värit eivät kulahda! Kun kasviväri on laitettu pari kolme kertaa, niin se on vahva ja pysyvä. Eli paras väri sinulle olisi laittaa mahtollisimman voimakas punainen, josta tulisi voimakas oranssi. Ja ei muuten suttaa pyyhkeitä :)

  VastaaPoista
 10. Moi! Kuinka pitkä vaikutusaika tulisi olla, jotta saisi kolmannen kuvan tytön oranssinpunaiset hiukset, tai sävyltään vähän kultaisemmat? Onnistuuko Satva-hennalla? Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
 11. Moikka. Kasvivärin lopputulos riippuu täysin siitä, minkä värinen on hiustesi oma pohjaväri. Jos olet tumma, niin hehkuvaa oranssia ei saa. Mitä vaaleampi, sen kirkkaampi oranssi. Vaikutusaika voi olla 30min-2h. Satva hennaa en ole käyttänyt. Hennan vahvuus riippuu siitä, missä se on kasvanut ja kuinka paljon siinä on mukana lehtiruoteen lisäksi hennan lehtiosaa. Punaisin terveisin ekoletti :)

  VastaaPoista
 12. Hei! Luin jostain, että jos raparperin juurta lisää hennan sekaan niin tulisi kultaisempi sävy? Mitkä tulisi olla aineitten suhteet? Omat hiukset ovat vehnänvaalean, maantienharmaan/vaalean ja raidoilla vaallennetun seosta. Saisiko näihin millä kultaisen sävyn, joka olisi aavistuksen punertava? Kiitos paljon etukäteen!

  VastaaPoista
 13. Raparperinjuurta voi keittää ja käyttää keitosta hennan kanssa, mutta kultaisempaa siitä ei tule, mielummin vähän punaisempaa, mutta tämäkin riippuu pohjasta. Sinun hiuksiin voisi luultavasti saada kultaista sävyä, mutta vaikea sanoa näkemättä. Kaikenkaikkiaan hennavärjäys on vähän niin, että tehdään sekoitus, laitetan hiuksiin ja katsotaan mikä tulee. Aloitetaan hennommalla värillä ja seuraavalla kerralla lisätään. Käytän siin muitakin kasvivärejä kuin hennaa. Kasviväriin vaikuttaa myös asiakkaan kehon PH arvo ja monet muut seikat... :)

  VastaaPoista
 14. Moikka! Hiukseni ovat luonnostaan ruskeat ja olen parin vuoden aikana nyt pari kertaa värjännyt hiukseni kevytvärillä, sävy on ollut sellainen punertavan ruskea. Nyt kuitenkin pari päivää sitten värjäsin hiukseni itse khadin (dark brown) kasvivärillä (pidin väriä päässä 50min) ja hiuksistani tuli tosi tummat (kylmän?) ruskeat, melkein mustat, eikä näkyvillä ole minkäänlaista punapigmenttiä, joten tämä sävy ei käy minulle ollenkaan. Lisäksi väri sinerti ja viherti... Panikoidessani sitten pesin hiukseni seuraavana päivänä shampoolla, että saisin väriä pois. Varmaan se hieman lähti ja väri näyttää nyt kuluneen mustan siniseltä. Mikä meni pieleen (vai menikö mikään) ja milloin voin aikaisintaan värjätä hiukseni uudestaan, vaikka tällä kasvivärillä (mutta tietenkin toisella sävyllä!) ? :)

  VastaaPoista
 15. Khadin värit ovat melko voimallisia. Tuo Dark Brown tosiaan jo vähän tummentaakin. Kasviväri ei koskaan ole valmis heti pesun jälkeen, vaan sen täytyy saada kehittyä muutaman päivän. Siitä olisi kehittynyt ehkä vhänä lämpimämpi. Toistaalta, kasviväri kun ei muuta hiuksen omaa väriä, vaan jää hiuksen pintaan, niin kasvivärissä pitää osata valita tarpeeksi punainen väri, että tummista hiuksista tulisi lämpimän ruskeat. Kasvivärin voi laittaa uudelleen aika nopeastikin, koska se on turvallinen ja hoitava.

  VastaaPoista
 16. Hei, löysin juuri kasvivärjäyksen hyvän ystäväni kautta. itselläni on erittäin herkkä vaaleahko luonnonkihara tukka, jossa on hieman punertava sävy. haluaisin kuparinpunaista hiuksiini, mutten osaa lukuisista ohjeista, joita netissä löytyy, valita oikeita kasveja. Osaisitkohan sanoa Tampereen alueelta yhtään kampaajaa, joka värjäisi kasviväreillä?

  VastaaPoista
 17. Moikka, Tampereella on Miia Itämetsä/Shanti ja Pirkkalassa Anniina Lehu/Hiushuone Sahrami. Nämä ovat minulle moelmmat tuttuja. Ekokempaamot löytyvät hyvin netistä:
  http://ekoyrittajat.fi/ekokartta/

  VastaaPoista
 18. Hei. Oon yrittäny ettiä netistä joka paikasta jotain kuvia että miten saa värjättyä oranssista kasvivärillä värjätystä tukasta ruskean. Koitin tänään hiustuppoon tehä testivärjäyksen mutta hiusväri ei muuttunut juuri yhtään. Mulla on nyt tällänen kuparinen oranssi ja haluaisin värjätä suklaanruskeaks tai vielä tummemaks. Hiukset oon värjänny santen perushennalla aikasemmin ja nyt ostin lushilta caca brun- värin ja tosiaan se ei muuttanu mun hiusväriä melkeen yhtään. Jos siihen sekaan sekottaa esim kahvia niin vaikuttaako se oikeasti värisävyyn? Ja onko sulla neuvoja miten sitä väriä sais tummemmaks? Kiitos jo etukäteen :)

  VastaaPoista
 19. Ruskeammaksi värjääminen riippuu siitä, mitä hennaa ja kuinka paljon olet käyttänyt. Luultavasti silti Lushin ruskea on liian hento väri, luulen että Santen musta on väri, jolla voi vähän taittaa punaista ruskeammaksi. Kokeile johonkin kohtaan kuinka paljon se muuttaa. Kahvista ei tässä tapauksessa ole apua. Yleensä vaaditaan useampi värjäys että sävy tummuu ja siihen vaikuttaa myös sinun hiustesi vahvuus ja punaisuuden aste. Turvallisinta olisi tietty mennä ekokampaajalle joka näkee oikeat sekoitussuhteet ja vaikutusajat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. asun tälläsessä tuppukylässä ja täällä ei ekokampaajaa oo. muuten toki menisin!
   tässä tuli vielä mieleen, että jos menisin saunaan väri päässä niin tummentaisko se väriä vai tekiskö punasemmaks?
   kiitos tosi paljon vastauksestas! vastasit nopeaa! :)

   Poista
  2. unohdon kysyä että jos koittaisin tuota santen mustaa niin miten se toimis? pitäiskö sitä sekottaa lushin kanssa vai laittaisinko pelkästään sitä mustaa tähän? jos pitäis sekottaa niin missä suhteessa?

   Poista
  3. Saunaan en menisi. Vaikutusaikaa pidentämällä voi väriä vähän syventää. En sekoittaisi Lushia ja Santea. Kokeile ensin johonkin pieneen kohtaan, vaikka niskaan kuinka syvä väristä tulee. Olet varmaan huomannut, että kasviväri pysyy tosi hyvin päässä joten sen saa vain kasvattamalla pois. Indigoa sisältäviä värejä ei kannata vaalentaa esim raidoilla, niistä tulee siniset. Vinkkinä vielä, jos väristä tulee vihertävä, niin älä pelästy, se kypsyy kyllä pois :)

   Poista
  4. kiitos paljon avustasi! :)

   Poista
 20. Hei.
  Olen luonnostani blondi, mutta värjännyt hiukseni markettikemikaaleilla ruskeiksi. Kannattaako minun edes haaveilla saavuttavani tummanruskeat hiukset kasviväreillä luonnollisen hiusvärini ja valkoisen juurikasvuni takia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieleni tekisi sanoa, että et saa tummaa. Kyllä se on mahdollista, mutta vaatiin monta värjäyskertaa. Ja yhdellä värillä ei saa tummennettua, aina pitää tehdä ns. kaksoisvärjäys. Kasvivärit on kauneimmillaan, kun niillä vain taitetaan omaa sävyä lämpimämmäksi tai vain vähän tummennetaan.

   Poista
 21. Oles hyvä. Toivotaan että väri onnistuu. Mistä päin olet? Ajattelin, olisiko lähellä ketään ekokampaajaa:)

  VastaaPoista
 22. Hei! Olen harmaantunut nainen Kuhmosta, vailla apua hiusteni värjäykseen. Juuresta pilkottaa jälleen lähes valkoisen harmaa väri, muuten hiukset ovat viimeisimmän synteettisen kotivärjäyksen jäljiltä keskiruskeat. Lähin ekokampaaja, jonka kartalta löydän, on Kuopiossa - yli 200 km:n päässä. Onko tosiaankin mentävä sinne asti vai uskaltaisinko tilata aineita kotona tehtävään syväpesuun ja värjäykseen? Lopputulos ei juurikaan huoleta, ei ole ulkonäköpaineita, voin tarvittaessa kulkea huivi päässä ;)

  VastaaPoista
 23. Kyllä uskallat tilata. Kasviväri on aina aika mieto ja usein valitaan liian vaalea sävy. kasvivärillä on vaikea tummentaa, eli harmaata ei helposti peiteta. Kasviväri pitää laittaa monta kertaa, että se kerääntyy ja syvenee. Mutta pitääkö harmaa saada tummaksi jotta se "peittyy" siinäpä kysymys :)
  Osta joku hyvä mielellään savipohjainen shampoo, siis luonnonshampoo esim Argital. Valitse mahdollisimman tumma sävy kasviväristä ja kokeile. Huom, kasviväreinä myydään kyllä muitakin kuin aitoja kasvivärejä, joten ole tarkkana! Kannattaa kuitenkin mennä ensimmäiselle käynnille ekokampaajalle, josta saat sitten ohjeet kotiin. Näkemättä on tosi vaikea neuvoa tämän enempää. Värikästä syksyä / Arha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos nopeasta ja kannustavasta vastauksestasi! Otin jo yhteyttä lähimpään ekokampaajaan kun ajattelin ihan samoin, että käyn siellä näytillä ja värjäyttämässä ensimmäisen kerran ja jatkan sitten kotona omatoimisesti. Kovasti olen tästä nyt innostunut!

   Poista
 24. Moi, kiitos kivasta postauksesta:) ! Osaisitko sanoa millainen tulos khadi neutral hennalla olisi maantienvärisissä hiuksissa? Jos siihen esim. sekoittaisi sitruunaa olisiko sillä jotenkin kirkastava vaikutus? Hiukseni ovat vähän tuon väriset kuin tuossa kolmannessa kuvasarjassa, miten siinä on tehty tuo hiusten kirkastus?

  VastaaPoista
 25. Hei, Kaikki kasvivärit tehdään aina sen mukaan mikä on asiakkaan oma pohja. Näkemättä en voi kertoa mitä väri/yrttisekoitusta käyttäisin. Khadin neutral henna tekee luultavasti sinulle vain kiiltoa, mutta muista että aluksi se voi vähän vihertää. Vihreys "kasvaa" pois kyllä. Khadin väreissä sanotaa, että sekoitetaan veteen. En laittaisi siihen sitruunaa, koska sitruunahapon ja värin sisältämien yrttien yhteisvaikutuksesta ei voi olla varma.

  VastaaPoista
 26. Heippa!
  Minulla olisi kysymys ja ajattelin että osaat kertoa siihen ehkä vastauksen :)
  Elikkä vuonna 2014 kävin ekokampaajalla värjäytyämässä kasvivärillä hiuksiani, vuoden verran n. joka toinen kuukausi. Kasvivärjäys ei kumminkaan tuntunut miellittyvän omaa silmääni joten halusin lämpivän ruskean sävyisestä hiuksistani taas vaaleat joten viime keväänä marssin tavis kampaajalle ja pyysin raitoja. Kerroin silti että kasviväri oli pohjalla mutta kumpikaan meistä ei voinut aavistaa mitä tapahtuisi. Hiuksiini tuli nimittäin tumman vihreä raita joka kiersi koko pään ympäri. Onneksi saimme osittain vihertävän kohdan peittoon värjäämällä tukan taas ruskeaksi. Tukkani on siitä aika paljon kasvanut ja olen käynyt sitä kampaajalla pikku hiljaa vaalentamassa raidoilla mutta silti harmikseni vihreä kohta on ja pysyy joten luulen että tämä johtuu kasviväreistä :( eli kysymykseni kuuluu onko sinulla tietoa miten tuon vihertävyyden saisi pois vai pitääkö minun vain odottaa että tukka kasvaa sen verran että saan tuon kohdan leikattua ja siten pääsen kasviväristä eroon? En muista yhtää mitä kasveja kampaaja käytti,mahdollisesti indigoa?
  Kiitos tuhannesti jos viitsit vastata!!

  VastaaPoista
 27. Moikka Susuliinu. Kyllä tuo vihertävyys (tai joskus voimakas sinisyys) johtuu siitä että sinulle on laitettu myös indigoa. Vaikka kasviväri olisi pääsääntöisesti hennaa, jos joukossa on indigoa, sitä ei voi lähteä vaalentamaan. Tai voi siis vaalentaa, mutta siinä käy juurikin noin. Ainoa tapa saada vihreys piiloon on sävyttää sitä päälle. Ja tosiaan vain kasvattamalla hiukset, pääset siitä eroon. Kasviväri ei koskaan lähde täysin hiuksista muuta kuin kasvattamalla.

  VastaaPoista
 28. Hei! Olisin tarvinnut hieman neuvoa sillä olen kiinnostunut luonnonmukaisemmasta hiuksenvärjäyksestä, mutta pelottaa lopputulos! Siis, värjäsin ensimmäistä kertaa hiukseni oranssiksi Santen henna värillä puolisen vuotta sitten! Väristä tuli silloin vähän vihertäväkin, josta silloin kauhistuin. Nyt toivoisin sellaisia kuparin punertavia hiuksia, mutta mietin onnistuuko se tällaisiin vaaleisiin hiuksiin (oma värini on siis vaalea ja entisestä hennaväristä on vielä jälellä sellaista haalean orannsia/kellertävää. Onko ylipäätänsä "riski" värjätä vaaleita hiuksia tällaiseksi tummemman kuparipunaiseksi? Olen aikeissa ostaa Santen "bronze" värin. Osaatteko suositella jotain vastaavaa hyvää kaupan henna hiusväriä? :) täällä kotiseudulla ei ole ekokampaamoita joten on vaikea valita näistä kaupan hennoista oikeaa.

  VastaaPoista
 29. Moikka. Tosi hankala neuvoa näkemättä sinun hiuksiasi, mutta kasviväri ei tummenna. eli vaikka laittaisit santen mustan niin se ei yksistään tummenna. Kaikki ruskeat ovat aluksi yleensä vihreitä. Jos sinulla on vaalennettu pohja valitse vaalea väri. Veikkaisin, että Logonan sahara olisi parempi väri sinulle. Muista myös että kasviväri ei tietenkään myös vaalenna eli voit valita vaikka kuinka vaalealta näyttävän värin.
  Toivottavasti auttoi :)

  VastaaPoista
 30. Kiitos vastauksista! :) Olen värjännyt muutaman kerran logonalla ja jostain syystä ne värit eivät tartu hiuksiini, mutta tosiaan olen värjännyt aika tummilla väreillä. Ehkä saan useamman värjäyskerran jälkeen lähemmäksi sellaista kuparin punertavaa väriä! Kiitos kuitenkin, luulempa että kokeilemalla selviää! Kiitos!

  VastaaPoista
 31. Aivan loistava kirjoitus ja mahtavat kuvat! Kiinnostukseni kasvivärejä kohtaan kasvaa jatkuvasti, sillä taidan olla herkistynyt kemikaaleille. Jään mielenkiinnolla seurailemaan blogiasi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno juttu että olet kiinnostunut. Kannattaa joskus kokeilla!

   Poista
  2. Olenkin itseasiassa hennannut hiuksiani nyt pari kertaa ja kiinnostunut sitä myötä enemmän.

   Ongelma on pohjalla ollut synteettinen punainen väri, jolle olisi ilmeisesti pitänyt tehdä jotakin jo ennen ensimmäistä hennausta. Saisiko pituuksia jollakin luonnollisella keinolla vaalennettua hieman että henna tarttuisi kirkkaampana? Tykkään siitä, miten se juuressani loistaa oranssina ja olen kyllä hyväksynyt ajatuksen, että saan hiuksistani kokonaan oranssit vain kasvattamalla, mutta jos on jotakin keinoa mainitsemaani pulmaan niin otan mielelläni infoa vastaan!

   Poista
  3. Synteettistä väriä ei kyllä oikeesti saa millään luonnollisella keinolla sieltä pois, muuta kuin odottamalla ja saksilla. Mutta kärsivällisyyttä tämä homma muutenkin kaipaa mutta lopulta saat kauniit paksut ja kiiltävät hiukset...!

   Poista
 32. Hei, Olen hennannut hiuksiani vuosikausia, tummaan pohjaan, ja tietty harmaat ovat oranssisempia, josta tykkään.. käytän sitä hennaa joka tuo lähinnä kuparinsävyä, ei mitään lisäaineita. Nyt haluaisin eteen muutamia raitoja jotka siis olisivat vähän vaaleampia, tai ainakin niinkuin nuo millaiseksi tulee harmaat värjättynä. ne vaan on lähinnä ohimoilla jne. Mutta eivät niin näy jos hiukset auki. mitä suosittelet, vai onko edes mahdollista?

  VastaaPoista
 33. Jos värissä ei ole ollut yhtään indigoa, niin vaalentaminen on mahdollista. Se tietenkin tehdään ihan normaalisti vaalennusaineella ja se vaalentaa hennaa hieman. Varovasti kokeilemalla voi koittaa eikä mitään suuria yllätyksiä ei varmaan tule. Meille ekokampaamo Ekolettiin on tulossa ns. savivaalennus joka on luonnollisin mahdollinen tapa vaalentaa.

  VastaaPoista
 34. Pystyyhän kasvivärillä saamaan vaaleat hiukset mustiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvivärin tarkoitus ei ole tehdä suuria muutoksia hiusten omaan tummuusasteeseen, mutta kyllä, mahdollista se on mutta ison työn takana eli yhdellä kertaa ei vaaleasta tule mustaa.

   Poista
 35. Hei! Tämä on vanha postaus, mutta vielä tohtisi kysyä apua?
  Haluaisin vaihtaa kemikaalipommi-värit kasviväreihin, mutta miten on, jos teen marketeista myydyn värinpoiston, niin voiko sen päälle laittaa kasvivärin? Nyt siis hiukset tumman ruskeat ja haaveissa olisivat oranssit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En suosittele värinpoistoa, koska se rikkoo hiuksen pintaa ja henna ei ota rikottuun pintaan niin hyvin kiinni. Paras tapa on kasvattaa vanha väri pois ja odottaa oman värin kasvun kanssa oranssiin.

   Poista
 36. Hei, olen vuodenvaihteessa siistyny luonnonkosmetiikkaan allergisten reaktioiden vuoksi päänahkaa myöten. Olen monena vuonna värjännyt kaula hiusväreillä mustaksi, myös parturissa. Olen miettinyt hennavärjöystä, mutta lähemmäksi omaa hiusväriäni, joka on ruskea, koska tyvivärin ja mustan värin väriero todella suuri ja häiritsevä. Hennavärjäyksellä ajattelib että pehmentäisi mustaa väriä ja oman värin kasvatusprosessi ei näyttäisi niin kamalalta :) Kiitos jos jaksat vastailla :) - Minna-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasviväreillä saa kyllä tehtyä ruskeaa ja tummempaakin, mutta prisessi ei ole ihan yksinkertainen. Suosittelen että menet ainakin alkuun ekokampaajalle, siellä osataan tehdä värit oikein.

   Poista
 37. Hei, minulla on hiukset jossa oli pari senttiä omaa väriä juurikasvuna ja pituuksissa punertava hennaväri. Värjäsin cultivatorsin dark hazelnut värillä ja hiuksista tuli hieman víhertävän ruskeat ja makuuni liian kylmät. Odotan varmaan pari päivää vihertävyyden katoamista mutta voiko värin päälle laittaa saman merkin hennan jotta tähän tulisi lämpöä lisää? Vai tuleeko siitä luonnottoman näköinen, ns. punamusta? Kiitos etukäteen!

  VastaaPoista
 38. On vaikea antaa neuvoja näkemättä, mutta kyllä kasvivärin päälle voi laittaa kasviväriä. Henna ei tummenna, antaa punaisuutta.

  VastaaPoista
 39. Hei, olen värjäillyt nyt muutaman kerran Satva-hennalla jota saa Prismasta ja alkupäivien jälkeen väri muuttuu ruskehtavaksi jota en haluaisi ollenkaan vaan enemmänkin punaista. Pitäisiköhän vaihtaa merkkiä vai olisiko jokin muu kikka saada punainen väri esiin? Kuparivärityskään ei ole ollenkaan hullumpi kunhan ei muuttuisi ruskeaksi :)

  Olen luonnonvaalea alkujaan, kerran värjäytin kampaamolla punaiseksi joka vaaleni viikossa ja sen jälkeen olen Hennalla kun alkoi enemmän kiinnostamaan nämä luonnonvärit. Sain tosiaan 1. kerralla värjätä pari kertaa jotta väri alkoi ottaa kiinni.

  VastaaPoista
 40. Hei, Hennan sävy riippuu täysin hiusten omasta väristä ja tummuusasteesta. Mitä vaaleampi pohja sitä kuparisempi lopputulos. Jos siis olet tumma, niin hennalla ei saa punaista vaan nimenomaan lopputulos on lämmin ruskea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksesta !! Eli hyvästi haave kauniin punaisista... Toisaalta pidän kyllä tälläisestä kuparisävystäkin mutta se tosiaan haalenee ja näyttää vaalean ruskealta vähän ajan kuluttua.
   Kannattaako shampoo/hoitoaineessa nyt panostaa enemmän ihan tavallisuuteen hiuspohjan ja kunnon mukaan vaiko nimenomaan värjätyille hiuksille tarkoitettuun? Olen käyttänyt nyt tuota jälkimmäistä.

   Poista
  2. Shampoon valinta on yksilöllisetä. Jos on mahdollista mennä ekokampaamoon, niin siellä osataan katsoa sinulle oikea shampoo. Näkemättä en pysty auttamaan :)

   Poista

Kiinnostuitko? Jäikö jokin vaivaamaan? Kirjoita kommenttisi tähän.