maanantai 16. joulukuuta 2013

Reiki -ikivanha energiahoitomuoto

Ekohoitola ekoletissä voit valita hoidoksesi nyt myös reikihoidon, rentouttavassa tunnelmallisessa uudessa hoitohuoneessamme, kiireisen arjen keskellä.

Reiki energiahoito

Reiki – hyvinvoinnin ja tasapainon lähde

Reikihoidon suosio kasvaa. Hoitomuotoa ei enää pidetä yliluonnollisena tai muutenkaan erikoisena. Nykypäivänä ihmiset ovat kiireisiä ja stressaantuneita ja kaipaavat välillä rentoutumista ja akkujen latausta.
Monet ihmiset voivat huonosti, vaikka he söisivätkin oikein ja heillä olisi terveelliset elämäntavat. Tunnekeho ja mieli voivat siitä huolimatta voida huonosti, kuten moni nykyisessä kiireisessä elämänmenossa saattaa huomata.

Reikihoito on kokonaisvaltainen, rauhoittava ja tasapainottava hoitokokemus, joka avaa hoidettavalle itselleen usein mahdollisuuden parantaa oman elämänsä laatua. Reikin avulla voimme korjata jo syntynyttä epätasapainoa, joka ilmenee esimerkiksi pahan olon tunteena, sairautena, masentuneisuutena jne., mutta sen avulla voimme myös edesauttaa ja ylläpitää elämämme harmoniaa.

Mitä reikihoidossa tapahtuu

Hoitajan luona reikihoito tapahtuu useimmiten hoitopöydällä. Hoito tapahtuu vaatteet päällä. Hoitoaika vaihtelee tarpeen mukaan puolesta tunnista tuntiin, minkä lisäksi keskusteluihin kannattaa varata 15-30min.
Hoidon aikana hoitaja asettaa kätensä joko kevyesti hoidettavan päälle. Hoidettava lepää hoitopöydällä peiton alla silmät suljettuna vain nauttien hoitokokemuksesta. Useat hoidettavista saattavat nukahtaa rentoutuneena hoidon aikana.
Hoidon jälkeen, samoin kuin ennen hoitoa, hoidettava ja hoitaja keskustelevat hoidosta. Keskustelu kuuluukin oleellisena osana reikihoitoon, sillä silloin hoitaja voi myös antaa kotihoito-ohjeita, jos tarpeen.

Reikihoito on ihanan yksinkertainen ja luonnollinen energiahoitomuoto. Se tasapainottaa ja rauhoittaa antaen samalla myös sitä sisäistä energisyyttä ja hyvinvointia, jota ei saa kaupan hyllyltä. On tietysti tärkeää, että ihminen huolehtii itse itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan, mutta kun omat keinot eivät riitä, voi reikistä olla suunnattomasti apua.

Mitä reikihoidolla hoidetaan

Reikihoitoa käytetään erilaisissa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä ongelmatilanteissa, esimerkkeinä unettomuus, kiputilat, erilaiset fyysiset sairaudet, vaihdevuosiongelmat ja lapsettomuus. Reikihoitoa käytetään myös tukemaan erilaisia lääkehoitoja täydentämään erilaisia hoitoja ja terapioita sekä edistämään esimerkiksi leikkauksista toipumista.
Reikihoito onkin ollut jo vuosia osa julkista terveydenhoitoa monissa maissa, esimerkiksi Hollannissa, Britanniassa ja Yhdysvalloissa.

Perinteisesti reikihoitoa käytetään siis lähes kaikkeen terveydenhoidossa, mutta hoidon tärkein merkitys on sen rentouttava vaikutus, jolloin ihmisen fyysiset ja henkiset lukot avautuvat. Lisäksi käytän hoitona myös intialaista päähierontaa, joka on myös rentouttava ja energisoiva hoito.

Yksittäisen reikihoidon vaikutus kestää noin vuorokauden. Usein yksi hoitokerta riittää, jotta hoidettavan keho saavuttaa riittävän tasapainotilan ja voi jatkaa siitä itse.
Toisinaan taas hoitosarja antaa parhaan mahdollisen hoitotuloksen.
Osa hoidettavista käy reikihoidossa kerran kuukaudessa.
Reikihoitoa voidaan tarpeen mukaan lisäksi tehostaa/ täydentää etähoidoilla.

Reiki - ikivanha energiahoitomuoto 

Reiki on ihanan yksinkertainen käsillä hoitamisen taito. Se on tehokas keino rentoutukseen ja stressittömyyteen. Se palauttaa harmonian, lisää elinvoimaa, ja sillä voi hoitaa melkein kaikkia sairauksia. Sitä käytetään myös tukemaan esim. lääkehoitoa ja leikkauksista toipumista. Ainakin Amerikassa, Hollannissa ja Britanniassa Reiki on jo osa julkista terveydenhoitojärjestelmää.

ENERGIA virtaa meissä kaikissa; niin ihmisissä, eläimissä kuin kasveissakin luonnostaan, ja kaikilla ihmisillä on myötäsyntyinen kyky virrattaa eli kanavoida energiaa, elämänvoimaa. Useimmilla aikuisilla nämä energiakanavat tukkeutuvat sisäisten ristiriitojen vuoksi, mutta Reikin avulla solmut alkavat avautua ja energia pääsee esteettä virtaamaan.

Reiki ei liity mihinkään uskontoon, ja sen piirissä onkin hyvin monenlaisia ihmisiä omine elämänkatsomuksineen. Luonnollisuutensa, helppoutensa ja kuitenkin tehokkuutensa ansiosta reiki on levinnyt maailmassa laajalti. Suomeen reiki tuli vuonna 1985 ja nykyisin maassa on kymmeniä tuhansia reikiläisiä.

Reikin vaikutukset

Reiki herkistää kykyämme kuunnella sisäisen intuition ääntä, joka auttaa sairauksien ja vaikeuksien olemuksen ymmärtämistä ja syiden tiedostamista. Monet ovat kuvanneet tätä herkistymistä elämänilon ja harmonian tai luovuuden lisääntymisenä. Reikihoidon aikana koettu syvä rentous laukaisee stressiä ja avaa energiatukkeumia. Näin ihmisen omat paranemisprosessit nopeutuvat, kivut ja säryt voivat helpottua ja oma voimat lisääntyä.

Kenelle reiki sopii

Reikihoito on hyvin lempeä hoitomuoto, joka sopii kaikille ja kaikenlaisiin elämäntilanteisiin. Hoidettavan keho ottaa vastaan käsistä välittyvää energiaa juuri sen verran kuin se tarvitsee ja siinä tilanteessa pystyy vastaanottamaan. Mahdolliset epämiellyttävät tuntemukset hoidon aikana tai sen jälkeen ovat kehon luonnollisia reaktioita energiatukosten purkautumisen yhteydessä, eivät merkki huonosta hoidosta tai hoitajasta. Lapset ja alle 18-vuotiaat nuoret tulevat hoitoon huoltajansa kanssa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiinnostuitko? Jäikö jokin vaivaamaan? Kirjoita kommenttisi tähän.