keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Ongelmia juurilla, hilsettä, hiustenlähtöä kutinaa?

Hiuspohjan ongelmat ovat räjähdysmäisesti yleistyneet. Suurin syy lienee siinä, että hiuspohja on tukossa. Ns. normaali hiuskosmetiikka, sekä kampaamossa että kaupoissa myytävä, sisältää todella runsaan määrän raaka-aineita, jotka kiinnittyvät hiukseen ja hiuspohjaan. Monet synteettiset kemikaalit imeytyvät myös hiuspohjan läpi verenkiertoon. Usein hiuspohjan ongelmiin löytyy syy usein ravinnosta ja muista elintavoista.

Shampoissa käytetään yleisesti parabeenejä sekä esim. sodium laureth sulfaattia, jotka ovat hyvin kyseenalaisia kemikaaleja ja aiheuttavat allergiaa (kutinaa, hilsettä, hiustenlähtöä).
Suurin syy hiuspohjan ongelmiin ja talinerityksen tasapainoon on nimenomaan kemikaaleissa, jotka tukkivat hiuspohjan luonnollisen toiminnan. Hiusten synteettinen värjäys myös aiheuttaa hiustenlähtöä.

Kun halutaan päästä eroon kiusallisista hiuspohjan ongelmista, ekokampaaja käyttää erilaisia yrttejä; nokkosta, peltokortetta, kamomillaa… tasapainottamaan ja rauhoittamaan hiuspohjaa. Suurin apu löytyy hiuspohjan syväpuhdistuksesta savella tai merilevällä. Jokainen hiuspohja erilainen ja myös ongelmat johtuvat eri syistä. Ekokampaaja hoitaa hiusten ja hiuspohjan ongelmia holistisesti eli selvittää syyn, miksi hiuspohja oireilee. Nimenomaan, hilse, kutina, kuivuus, rasvoittuminen, hiustenlähtö, taliköhnä ja kaikki hiuspohjan ongelmat ovat yleensä oireita, ei sairaus!

Moni "pakeilleni" tuleva asiakas kertoo käyttävänsä Nizoralia, tuota iänikuista kaikkiin hiuspohjan häiriöihin määrättyä shampoota

Jos menet ihotautilääkärille näiden ongelmien vuoksi, lääkäri antaa diagnoosiksi stressin ja käskee ostamaan esimerkiksi Nizoral –shampoota. UUh, tämä shampoo kyllä varmasti avaa keittiön lavuaarin, mutta ei todellakaan ole tarkoitettu hiuspohjan hoitoon! Nizoral on useissa euroopan maissa reseptilääke, meillä käsikauppatavaraa.
Tässäpä sinulle Nizoralin raaka-aineluettelo suoraan suomennettuna:

Nizoral  shampoo
INCI (raaka-aine luettelo)
Vaikuttava aine on ketokonatsoli
Muut aineet: natriumlauryylieetterisulfaatti, dinatriummonolauryyli-eetterisulfosuksinaatti, kookosrasvahapon dietanoliamidi, hydrolysoitu eläinkollageeni, makrogoli 120 metyyliglukoosidioleaatti, natriumkloridi, kloorivetyhappo, imidurea, natriumhydroksidi, natriumerytrosiini (E127) ja puhdistettu vesi.

Ketokonatsoli. Ainetta käytetään ihonhoitotarkoituksissa ehkäisemään sieni-infektioita.
Sen todennetuista sivuvaikutuksista johtuen, markkinoille on ilmestynyt parempana pidettyjä valmisteita.
Ketokonatsoli on yhdisteenä erittäin lipofiilinen, mikä johtaa sen kerääntymiseen rasvakudoksiin. Voi aiheuttaa maksavaurioita.

Natrium lauryylisulfaatti eli SDS (C12H25NaO4S, sodium dodecyl sulphate, sodium lauryl sulphate, SLS) on erittäin yleisesti kosmetiikassa käytetty pinta-aktiivinen aine eli tensidi. Vaahtoava aine.
Ympäristö- ja terveysvaikutukset: Natriumlauryylisulfaatti ärsyttää silmiä, ihoa sekä hengitysteitä ja saattaa aiheuttaa afta-haavaumia. On allergiaa aiheuttava ja sanotaan aiheuttavan syöpää

Hydrolysoitu eläinkollageeni Kollageenin ja gelatiinin käytön suosio on vähenemään päin, sillä valtaosa teollisesti käytetystä kollageenista on peräisin naudoista, ja prionitautien (hullunlehmäntauti) pelko on kääntänyt yleisen mielipiteen sen käyttöä vastaan tartuntariskin vuoksi. Kollageenivalmisteiden käyttöä kosmetiikassa aiheuttaa allergisia reaktioita.

Imidurea – Formaldehyldin johdannainen, aiheuttaa allergiaa ja ihottumaa
Natriumhydroksidi (NaOH), arkikielessä lipeä tai natronlipeä, on natrium- (Na+) ja hydroksidi-ioneista (OH-) koostuva vahva emäs, joka liuetessaan veteen vapauttaa lämpöä eli reagoi eksotermisesti. Vahvat hapot reagoivat natriumhydroksidin kanssa kiivaasti. Aine syövyttää metalleja kuten sinkkiä, magnesiumia ja alumiinia vapauttaen syttyvää vetykaasua.

Natriumhydroksidia käytetään yleensä erivahvuisina vesiliuoksina. Natriumhydroksidin liuetessa veteen vapautuu paljon lämpöä. Liuokset ovat emäksisiä ja väkevinä myös syövyttäviä. Natriumhydroksidi on tärkeä teollisuuskemikaali, jota käytetään suuria määriä muun muassa paperin ja sellun valmistuksessa sekä petrokemikaalien, tekstiilien, saippuan ja pesuaineiden tuotannossa.

Natriumhydroksidi on kaliumhydroksidin ohella monien putkien avaamiseen tarkoitettujen tuotteiden ja suurtalouskonetiskiaineiden tehoaine.

E127, Erytrosiini Keinotekoinen, ksantaaniväriaine, punainen. Erytrosiini sisältää 577 mg jodia grammaa kohden. Paljon erytrosiinia sisältävien elintarvikkeiden nauttiminen voi häiritä kilpirauhasen toimintaa. Eläinkokeissa on todettu kilpirauhassyövän lisääntymistä. Voi aiheuttaa valoyliherkkyyttä, pahentaa allergiaoireita. Eräs tutkimus esittää, että erytrosiini häiritsisi hermosolujen toimintaa, Vaikuttaa joidenkin hormonien maksa-aineenvaihduntaan. Suomessa käyttö sallittu aineastaan cocktail-kirsikoissa. Miksi hiuspohjan häiriöihin tarkoitetussa shampoossa on väriaine?

Suolahappo (vetykloridihappo, kloorivetyhappo) on vahva happo, joka on vetykloridin (HCl) vesiliuos. Se on voimakkaasti syövyttävää ja sitä löytyy luonnostaan mahanesteestä.

Natriumkloridi – Suola

Makrogoli - ummetuslääke

Kookosrasvahapon dietanoliamidi, emulgaattori :( :(

Dinatriummonolauryyli-eetterisulfosuksinaatti –tätä en edes löytänytKutinatonta keväänodotusta!


1 kommentti:

Kiinnostuitko? Jäikö jokin vaivaamaan? Kirjoita kommenttisi tähän.